Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
8 janvier 2015 4 08 /01 /janvier /2015 22:24

Inget land är i säkerhet !

När det gäller terrorism, kidnappning, bomb och mord är Europa tack och lov lång ifrån att har någon likhet med Afghanistan, Irak, Syrien, Erytrea, Yemen, Sudan, Nigeria o.s.v.

Men, då är det bättre att förberedda sig och var på sin vakt än att vakna en vackert dag med terrordådet på sin tröskel.

Som då och då i Frankrike !

Tre händelser som nyligen sket, den första den 3 december på riksdagen, den andra i Grytan, Sverige, den trädje i Paris Frankrike, borde kalla folket och regeringen till debatt, överläggningen, och lagstiftning beträffande asyl och terrorismen.

Första händelsen skedde den 3 december 2014 i riksdagen efter det att Sverigedemokraterna (13% av väljarna) röstade nej till Löfvens regeringsbudgetförslag som i sin beräkning hade ökat migrationsbudgetet för 2015.

SDs nedröstning fällde ner regeringen och statsministern S. Löfven hade inget annat val den 29 december än att förklara att regeringen avsåg att utlysa extra val den 22 Mars 2015.

Det hade visst med migrationen att göra.

Nyårsdagens händelsen i Grytan, utanför Östersund såsom en busslast av flyktingar betedde sig är definitivt oacceptabelt av svenska skattebetalarna, som påkosta deras transport, kost, logi och fickpengar m.m.

Är man flykting, d.v.s en vandrande hemlös människa som fly för sitt liv utav ett helvete av skottlossning, bomb smäller, hot, våldtäkt, krigsläge m.m. ska man var för evigt tacksam för människan eller landet som trots svårigheterna, kriser, arbetslöshet m.m, är villigt att bjuda in henne. Inte ska en sådan "gest" kommer med anspråk eller krav, inte minsta vad det gäller vistelsen som gästgivaren har planerat för henne.

Oavsett vad migrationsverket tycker och tänker.

Skulle en sådan otacksam flykting klaga för att klimatet är för kallt för honom, då skulle man påpeka för den otacksamma att de är flyktingarna själva som slåss för att åka till Sverige, Norge, Danmark och England, d.v.s. Europas rikaste länder, och de är bara de som har råd med som hämna i dessa länder. För de flyga direkt till dessa länder, för det mesta. Sådana flyktingar har hört talas om förmånerna i dessa länder och vill definitivt inte söka asyl i Grekland, Spanien, Bulgarien eller Frankrike, dock varma länder och närmare deras.

Det är bara de fattiga flyktingar som hamna i Italien eller i Frankrike.

Med andra ord skulle jag, flykting själv på 60 talet (då var vi för 7,5 miljoner svenskar ca 2000 utlänningar, Volvos och Scanias Jugoslaver inräknade, b.a. 2 svarta: Noel Charles, grundaren av nattklubben Alexandra, hans hustrusnamn, och Ken Brown, dansaren, båda från Jamaïca), kalla flyktingarna som söka till Sverige idag för "Ekonomiskflyktingar" när de som hamna i Grekland eller Rumanien som "Eländetsflyktingar".

Tack vara svenska migrations lagar blir man Svensk efter 4-6 årsvistelse på landet, när medborgarskapet i Tyskland, Schweiz eller Frankrike ges inte förrän 10-15 årsvistelse. I Schweiz måste man "tenta" på en allvarlig test för att svara om språket, geografi och schweizisk historia ! man måste klara testen, annars få man komma tillbaka efter 1 år !

Med sin nya medborgarskap åka de unga nya Europeer (Fransmän, Britter, Svenska) träna i terrorläger i Pakistan, Afghanistan, Yemen m.m. och kriga i Irak, Syrien, ISIS och Al-Qaïda …. Och när de tröttna på kriget, kommer de lugn tillbaka till sina "gäst" länder.

Men då blev de andra människor, som omgick med terrorister, som bar på vapen, som vittnade eller hjälpte till terror, mord, massaker o.s.

De har blivit "kalla", känslösa, brottsliga, farliga.

Sådana svenska dolda "terrorista" borde inte släppas in tillbaka i Sverige. Oavsett om man skaffa dom ett straff, fängelse o.s.v. Det bara kosta onödiga pengar åt skattebetalarna.

Man borde helt och hållit förbjuda dom inträde till Sverige !

Hur ? Genom att avskaffa ett lag som beröva en brottslig "ny medborgare" av hans nya nationalitet. Sådana lag finns till exempel i Frankrike, första landet att skapa jämlikheten och friheten, år 1789 !

Och med det kommer vi till den tredje händelse ovanför nämnd.

I Paris, Igår onsdag 7 Januari 2015, tolv människor, varav flera kända Franska tecknare och journalister dödades i en blodig attack mot franska satirtidningen "Charlie Hebdo" s redaktion där de satt i en konferens, under beskydd av två poliser som räknas bland de offren.

Gärningsmännen är två Franska bröder av Algerisk ursprung, i 30 års åldern. En av bröderna var 2008 terrordömd för att ha rekryterat unga fransmän (med arabisk ursprung) till kriget i Irak, och kanske till Isis, eller "Jihad" ?

Men båda är tränade, riktiga yrkesmördare !

Hade man utvisat då, 2008 , gärningsmannen i frågan, skulle man ha kanske sparat 12 människor liv och miljoner kronor, med tanke på att Frankrikes alla poliser och en del soldater ansvarar för sökandet efter brottslingarna.

Sammanfattningsvis vill jag säga att invandringen bör vara mer sparsamt, asylssökanderna bör vara noggrant utvalda och de beviljade medborgarskap bör tas bort vid allvarliga brott. I tacksamhetsskuld gentemot "gäst" landet bör invandrarna uppföra sig precis som svenskar, om inte lite "bättre" , om möjligt !

Ska man påminner att Sverige och inte det rika Norge, är bland de mest generösa länder i världen ! Sverige bedrag dagligen med ca 10 kr per invånare (78 miljoner kronor) till SIDA, HCR, världens vällgörelse organisationer, m.m.

foto :

- Magdalena Andersson, finansminister.

- Charlie Hebdo satirer.

Nafredy

Inget land är i säkerhet !
Inget land är i säkerhet !
Inget land är i säkerhet !
Inget land är i säkerhet !
Partager cet article
Repost0

commentaires

Présentation

  • : Le blog de nafredy
  • : debat de sujets passionnants d´actualité et de faits produits dans le monde entier, mais aussi remontées dans le temps des 2 dernières décades. Expression en francais, en anglais, en suédois, ou mème en allemand.Venez nombreux et commentez. Merci
  • Contact

Recherche

Liens